Predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, dr. sc. Ljiljana Kukec, nedavno je imenovana među 100 najutjecajnijih osoba u franšiznom sektoru poslovanja u svijetu. Ovaj popis uključuje neke od najvećih imena u franšiznom svijetu, od franšiznih superzvijezda do onih koji su radili na popularizaciji etičkog franšizinga na nacionalnoj i globalnoj razini. Odabir se temeljio na poslovnom životopisu, postignućima, reputaciji, širini znanja i aktivnostima u globalnoj poslovnoj zajednici, a SeoSambe je pažljivo sakupio stotine izvora podataka kako bi napravili ovaj popis.

Dr. sc. Ljiljana Kukec je izrazila svoju čast zbog ove nominacije i naglasila kako je predavanje kolegija Franšizno poslovanje na domaćim i stranim sveučilištima te njezina uloga savjetnika u franšiznom sektoru pomogla mnogim ljudima. Kada je započela s promocijom franšiznog poslovanja u Hrvatskoj 2003. godine, rijetko tko je znao što je to. Ipak, njezina predanost i naporan rad pomogli su u popularizaciji i rastu ovog sektora u Hrvatskoj. Kukec se također zahvalila članovima Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, hrvatskim franšizama na tržištu i kolegama u Svjetskom franšiznom vijeću i Europskoj Franšiznoj Federaciji na podršci u unaprjeđenju ovog sektora u svijetu.

Ova nominacija predstavlja veliko priznanje za dr. sc. Ljiljanu Kukec i njezin tim za rad u franšiznom sektoru. Kukec kaže da su rast broja domaćih franšiza na tržištu od oko 20% godišnje u zadnje tri godine najveća je nagrada za njezin dugogodišnji rad.