Ljiljana Kukec serijska je poduzetnica s dugogodišnjem iskustvom u poduzetništvu. Njezino poduzetničko iskustvo u raznim sektorima poslovanja daje joj konkurentsku prednost na tržištu konzultantskih usluga. Ona je konzultantica specijalizirana za poduzetništvo, internacionalizaciju poslovanje s naglaskom na franšizni konzalting. Vrlo je dobro internacionalno umrežena što joj pomaže u njezinom radu s poduzetnicima. 1995 prva je dovela u Hrvatsku svjetski franšizni lanac Figurella i kao direktor ih vodila do 2010 godine. Od 2001 osniva svoj franšizni lanac Body creator koji i danas uspješno posluje te ima svoje franšize u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Jedna je od osnivača Hrvatske udruge za franšizno poslovanje i aktualna predsjednica. U sklopu te svoje funkcije organizirala je niz inovativnih projekata kao što su: 5 međunarodnih sajmova franšize FIP u Zagrebu, 3 međunarodna sajma franšiza u suradnji s HGK u Opatiji, 14 međunarodnih franšiznih konferencija, cijeli niz radionica i predavanja. Cijenjeni je predavač na domaćih i stranim konferencijama ( Rexpo, FIP, FEC, Abu Dhabi franchise conference, Brussels EFF/IFA conference, World franchise forum Moscow etc). 2018 pokrenula je Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u suradnji s HZZ.
Potpredsjednica je Zajednice za franšizno poslovanje pri HGK, članica Upravnog odbora Europske franšizne federacije (EFF) i članica Svjetskog franšiznog vijeća (WFC). Stekla je doktorsku titulu na ICES ( International centre for entrepreneurial  studies) na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s doktorskom disertacijom na temu „Franšizni potencijal malih poduzeća“. Od 2012 godine predaje kolegij Franšizno poslovanje na Veleučilištu Vern u Zagrebu, a od 2015 i na Univerzitetu u Luxembourgu. Autorica je mnogih članaka, poslovnih blogova i publikacija na temu poduzetništava i franšiznog poslovanja. Autor je i Mini franšizne akademije, jednogodišnjeg studija za Voditelja franšizne mreže pri odjelu za cjeloživotno učenje Europske poslovne škole Zagreb.