KiDS Escape room brend predstavlja novu generaciju zabave za novu generaciju djece. Prva poslovnica brenda otvorena je 2019. godine u Rijeci, a drugačija ponuda od klasičnih zabavnih centara bila je ono što je privuklo mnogobrojne roditelje i djecu. Naime, u KiDS Escape Room-u djeca se zabavljaju u escape room tematskim sobama posebno dizajniranim baš za dječji uzrast. Prilikom odabira tema, dizajna soba, osmišljavanja zadataka i tijeka igre, KiDS Ecape Room tim vodio se potrebama današnje djece a to je da im se edukacija i znanje prenesu na drugačiji način, odnosno kroz igru, interaktivne zadatke i drugačiji doživljaj. Najtraženija usluge su proslave rođendana za djecu školske dobi, a zatim radionice i kampovi za vrijeme školskih praznika te igre u tematskim sobama, koje su interesantan obiteljski doživljaj kako lokalcima tako i turistima.

S obzirom na odličan feedback roditelja i djece na drugačiju ponudu, širenje u druge gradove bio je logičan odabir, a više o franšiznom poslovanju kao načinu širenja reći će nam vlasnica brenda, Nikolina Mužić:

Franšizu kao način skaliranja poslovanja oduvijek sam smatrala interesantnom, te sam vrlo brzo nakon otvaranja prve KiDS Escape Room poslovnice počela razmišljati u tom smjeru. S obzirom da smo u Rijeci otvorili 2019. godine, brzi dolazak pandemije te stagnacija rada cijele zabavne industrije na neko vrijeme, prolongirala je proces pokretanja franšize. Nakon povratka u normalan režim rada na više od godinu dana, te utvrđivanjem profitabilnosti projekta, sa standardizacijom poslovanja i pripremom dokumentacije za franšizu započeli smo 2022. godine uz vodstvo Colak Franchise Consulting Grupe. Ubrzo nakon dovršetka procesa franšiziranja, te stavljanja KiDS Escape Room franšize na tržište, zaprimili smo stotine upita, te već na jesen 2022. otvorili prve dvije franšizne poslovnice: u Splitu i Puli. 

Ostalo je, kako bi se reklo, povijest, jer smo u manje od 15 mjeseci od kreiranja franšize, došli na šest poslovnica KiDS Escape Room-a u Hrvatskoj, te smo otvorili i jednu poslovnicu u Srbiji. 

Planovi za daljnji rast su ambiciozni, potpisali smo Master franšizni ugovor za jednu državu u regiji, a u procesu smo potpisa još nekoliko ugovora, te u idućem razdoblju očekujemo otvaranje još novih poslovnica, te pozicioniranje kao vodeći brend regije u segmentu edukativne dječje zabave.

Zaista impresivan uspjeh u kratkom vremenu, čestitamo! Navedite nam neke od prednosti kupnje vaše franšize, odnosno što nudite franšizerima?

Franšizerima nudimo baš sve što im je potrebno za samostalan početak svog poduzetničkog puta s našim projektom. Kao najbitnije bi istaknula specifičan know-how, koji se odnosi na escape room tematske sobe, zatim standardizirano poslovanje, operativni priručnik, marketing paket, edukaciju i trening, trajnu podršku franšizerima te stalni pristup inovacijama brenda, koje garantiraju dugoročnu konkurentnost i održivost na tržištu.

Više informacija o KiDS Escape Room franšizi možete pročitati na njihovoj web stranici:

www.kidsescape.hr/fransiza